Zo maak je thuiswerken leuker voor jouw mensen - ITCOMS | Vooruit door verbinding

Zo maak je thuiswerken voor jouw mensen leuker

Thuiswerken het nieuwe normaal?

Thuiswerken: het leek van de ene op andere dag het nieuwe normaal. Toch zijn er veel werknemers die hier niet heel gelukkig van worden. Zij voelen zich thuis meer geïsoleerd en halen ineens heel wat minder voldoening uit hun werkdag. Of ze hebben moeite de balans tussen werk en privé op peil te houden. Hoe ga je hier als werkgever mee om? Speciaal voor jou hebben we tips verzameld om het thuiswerken voor jouw mensen aangenamer te maken. Want gelukkige mensen in je bedrijf, dat is wat iedere werkgever wil toch?

 

Zorg voor extra privécontactmomenten met jouw mensen

Nu je elkaar niet meer zo vaak bij de koffieautomaat ziet, blijven ook de persoonlijke gesprekken sneller uit. Collega’s weten ineens veel minder wat er speelt in elkaars leven. Terwijl dat voor veel mensen juist veel voldoening geeft, het contact met mensen gedurende de dag. Als werkgever ligt hier een uitdaging: zorg ervoor dat iedereen toch zijn ei zo nu en dan kwijt kan bij je. Door op z’n tijd privécontact te hebben met jouw mensen. Dat kan door te bellen met de betreffende persoon, maar ook door eens in de zoveel tijd bij diegene thuis op de koffie te gaan. Of door een bedankje te sturen naar iemands huisadres. Zorg dat je niet alleen praat over werk gerelateerde dingen, maar vraag ook naar iemands privésituaties.

Benieuwd hoe je thuiswerken voor jou leuker maakt?

Neem voor meer informatie contact met ons op. We denken graag met je mee!

Neem contact op

Gun jouw werknemers hun flexibiliteit

Nu toch heel wat werknemers niet geheel vrijwillig thuiswerken, kun je ze tegemoet komen door ze meer flexibiliteit te geven, bijvoorbeeld in hun werktijden. Waar het voorheen wellicht normaal was om van 9.00 tot 17.00 uur op kantoor te werken, is het mogelijk ze nu meer vanuit hun eigen kracht de tijden te laten bepalen. Sommige mensen presteren beter op de vroege ochtend en beginnen liever al om 7.00 uur, om vervolgens wat eerder te stoppen. Andere werknemers zijn op hun best in de avonden. Geef je werknemers deze ruimte. Zo wordt thuiswerken ineens een stuk leuker!

 

Zorg voor voldoende teamspirit en organiseer leuke dingen onderling

Bij veel bedrijven wordt er compleet vanuit huis gewerkt momenteel, bij andere bedrijven werkt men in shifts. Hoe het ook is, feit is dat niet iedereen elkaar even vaak meer ziet. En dat ook de leuke dingen op de werkvloer er daarom sneller bij in schieten. Als werkgever ligt hier een leuke uitdaging: zorg bijvoorbeeld voor een virtuele vrijdagmiddagborrel. Of voor digitale teamuitjes. Of hang een challenge met beloning aan specifieke taken, zodat je werknemers weer extra gemotiveerd zijn. Wel zo leuk!

 

Zorg voor de nodige faciliteiten bij het thuiswerken

Wellicht een open deur, maar ben je als werkgever bewust van de faciliteiten die jouw mensen nodig hebben om vanuit huis optimaal te presteren? Voor sommige mensen is thuiswerken an sich al een uitdaging of minder leuke invulling van hun werkdag; er moet dan niet ook nog frustratie ontstaan over niet-werkende ICT bijvoorbeeld. Zorg dat je alle faciliteiten goed op orde hebt, zodat iedereen lekker door kan.

 

Wees extra lief

Deze coronacrisis is voor nagenoeg iedereen een gekke tijd die we nooit hadden voorzien. Voor veel mensen is de impact van deze crisis op mentaal gebied groot. Als werkgever kun je daarin van betekenis zijn door de goede prestaties van jouw mensen extra te belonen met complimenten. Want zeg nu zelf: jij wordt toch ook blij van een stukje waardering van anderen?

 

Kun jij hulp gebruiken bij het juist faciliteren van thuiswerkmogelijkheden voor jouw personeel? Wij helpen je graag met de juiste tools op gebied van ICT. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op!

Telefoonnummer 076-2600044 Mail ons info@itcoms.nl Schrijf je in voor de nieuwsbrief
 • Referentie ITCOMS - Cisco
 • Referentie ITCOMS - Broadsoft
 • Referentie ITCOMS - Microsoft 365
 • Referentie ITCOMS - Dell
 • Acronis
 • Referentie ITCOMS - T-mobile
 • Referentie ITCOMS - DrayTek
 • Referentie ITCOMS - Jabra
 • Referentie ITCOMS - Microsoft 365
 • Referentie ITCOMS - Fortinet
 • Referentie ITCOMS - Gigaset
 • Referentie ITCOMS - KPN
 • Referentie ITCOMS - Yealink
 • Teamviewer - ITCOMS Roosendaaal