Netwerkbeheer - ITCOMS helpt bedrijven vooruit door verbindingen.

Netwerkbeheer

Op het juiste moment de juiste activiteiten uitvoeren, waardoor het aantal storingen wordt geminimaliseerd. Dat is waar het netwerkbeheer van ITCOMS in voorziet. Jouw netwerk up-to-date houden, zodat het veilig is en gemakkelijk en snel werkt. Daarmee bespaar je tijd en geld. En zorg je voor een betrouwbare werkomgeving.

Veiligheid

Of je nu in de cloud of lokaal werkt, het bedrijfsnetwerk is het kloppend hart van het bedrijf. Daarom is het van belang dit in topconditie te houden. Hiervoor zijn de juiste middelen nodig en zal er regelmatig en structureel onderhoud uitgevoerd moeten worden. ITCOMS verzorgt het beheer en onderhoud en verhelpt storingen voor bedrijven op het netwerk. Voor onze klanten houden wij diverse apparatuur en verbinding 24/7 in de gaten, zodat we snel actie kunnen ondernemen wanneer het nodig is.

Een geanimeerde tekening van een computer die online is verbonden met andere applicaties

Beheer

Voor het maken van goede inschatting voor tijdig onderhoud aan de ICT omgeving, is het een logische keuze ook het beheer bij ons onder te brengen. Via verschillende beheertools, verzorgen wij de monitoring van apparatuur en diensten. Denk daarbij aan het monitoren van de router, switch, telefoons, camera’s en computers (via werkplekbeheer). Met verschillende tools houden wij de apparatuur in de gaten en weten wij, vaak nog eerder dan de klant zelf, wanneer er een storing is. Zo kunnen wij direct in actie komen om de storing zo snel mogelijk op te lossen.

Onderhoud

Door regelmatig je IT omgeving te laten controleren, voorkom je een hoop problemen. Structureel onderhoud is daar een onderdeel van. Afhankelijk van de complexiteit van de omgeving, is het verstandig de omgeving minimaal één keer per jaar te laten controleren. Op basis van deze controle adviseren wij over de werkzaamheden voor onderhoud en/of vervanging.

Onderhoud gaat niet enkel over vervanging. Het gaat ook over het updaten van de huidige apparatuur. Zeker met betrekking tot de veiligheid is het ontzettend belangrijk dat alle hardware is voorzien van de laatste updates. Als het beheer en monitoring door ons is verzorgt, zorgen wij er ook voor dat alle apparatuur up-to-date is.

Technieken

Om de kwaliteit en veiligheid van het netwerk te garanderen, maken we gebruik van professionele technieken. Dit zijn zogenoemde hosted diensten. De fysieke apparatuur van deze diensten staat in een Nederlands datacenter, wat voldoet aan alle Nederlandse kwaliteits- en veiligheidseisen, zoals ISO/IEC 27001. Hierdoor wordt het voor MKB-bedrijven mogelijk om gebruik te maken van geavanceerde oplossingen, zonder dat dit duizenden euro’s kost.

Om goed netwerkbeheer te kunnen verzorgen, werken wij met IP VPN en een hosted firewall. Via het IP VPN zetten wij een virtueel gesloten netwerk op. Aan dit gesloten netwerk koppelen wij de hosted firewall. Op deze manier kan men enkel op het beveiligde netwerk komen via de firewall. Wanneer medewerkers vanuit huis werken, kunnen ze met een VPN Client een beveiligde verbinding opzetten tussen hun werklocatie en de firewall. Pas daarna kun je het bedrijfsnetwerk benaderen.

Security as a service

De opzet zoals hierboven besproken wordt security as a service genoemd. Dit houdt in dat de beveiliging van het netwerk wordt ingekocht als een dienst. Dit maakt het mogelijk om voor een fractie van het aanschafbedrag, gebruik te maken van de meeste complexe en professionele apparatuur. Inclusief een grote diversiteit en mogelijkheden. Je betaalt enkel voor wat je gebruikt. En heb je het niet meer nodig? Dan zijn de diensten maandelijks opzegbaar.

Telefoonnummer 076-2600044 Mail ons info@itcoms.nl Schrijf je in voor de nieuwsbrief
 • Referentie ITCOMS - Cisco
 • Referentie ITCOMS - Broadsoft
 • Referentie ITCOMS - Microsoft 365
 • Referentie ITCOMS - Dell
 • Acronis
 • Referentie ITCOMS - T-mobile
 • Referentie ITCOMS - DrayTek
 • Referentie ITCOMS - Jabra
 • Referentie ITCOMS - Microsoft 365
 • Referentie ITCOMS - Fortinet
 • Referentie ITCOMS - Gigaset
 • Referentie ITCOMS - KPN
 • Referentie ITCOMS - Yealink
 • Teamviewer - ITCOMS Roosendaaal