Online werkplek - ITCOMS | Altijd en overal werken - Veilig en betrouwbaar

Online werkplek

Een betrouwbare en veilige online werkplek met flexibiliteit. Dat is het gemak van onze digitale online werkplek. Net zo veilig onderweg als op de zaak.

Een digitale werkplek, overal bij de hand

Een omgeving in de cloud waar alle gegevens en bestanden centraal zijn opgeslagen. Binnen de organisatie zorg je hiermee voor een uniforme en gestandaardiseerde werkomgeving, die voor iedereen hetzelfde is. Zo houd je grip en controle op wat er met alle data en bestanden gebeurt.

De online werkplek is juist interessant voor bedrijven die de kosten laag willen houden. Met een online werkplek hoef je geen hoge investeringen te doen in krachtige en dure hardware. De meeste herkenbare werkstations voor de online werkplek zijn thin clients. Een simpele computer die je helpt om toegang te krijgen tot de online omgeving. En meer heb je hiervoor niet nodig.

Werkplekbeheer - Online werkplek

Beheerd en beveiligd door experts

Één aanspreekpunt voor alle ICT-zaken

Overal en altijd bij je werkplek

Beveiliging & risico's

De data in deze online omgeving staat niet op jouw computer. Dit staat op de online server in een gesloten privé netwerk. Met als voordeel dat alle gegevens goed beschermd zijn. Als een medewerker zijn laptop verliest, geeft dit dus geen problemen voor data verlies. Juist daarom is een online werkplek veiliger ten opzichte van andere lokale oplossingen.

Op allerlei vlakken worden de risico’s met een online werkplek beperkt. Geen dure hardware die kapot kan gaan of vervangen moet worden. En hierdoor geen hoge kosten voor technische personeel. Het beheer ligt dichterbij jezelf, dus je kunt een beter beleid voeren en controleren. Denk aan het afsluiten van de USB-poorten op het apparaat of de eis om via een beveiligde VPN-verbinding te werken. Gaat er toch iets fout, dan heb je met de online werkplek nog steeds alle controle.

Wensen in kaart brengen

We starten met de inventarisatie van de huidige omgeving. Samen met jou kijken we naar je gebruik en vooral je toekomstige plannen. Vanuit daar gaan we verder.

Werkplekbeheer - Online werkplek

Technisch ontwerp

Zodra we alle informatie hebben, gaan we aan de slag met een technisch ontwerp. Stapsgewijs bespreken we de ideale gewenste situatie. We starten met het einddoel voor ogen.

Werkplekbeheer - Online werkplek

Definitief ontwerp

Wanneer we de ideale omgeving op papier hebben gecreëerd is het tijd voor de realisatie. Wij ontwikkelen de online werkplek die voldoet aan jouw eisen.

Werkplekbeheer - Online werkplek

Overstappen

De nieuwe omgeving zetten we op ‘naast’ je huidige werkplek. De business kan dus gewoon doordraaien. We nemen de tijd om alles goed te testen. Daarna ga je over en werk je op je nieuwe omgeving.

Werkplekbeheer - Online werkplek

De werkplek voor jou

Het inrichten van een werkplek is maatwerk. Ieder bedrijf heeft zijn eigen wensen en behoeften. We brengen die van jou in kaart en starten vanuit daar aan het technisch ontwerp. De werkplek wordt opricht naast jouw huidige omgeving. Je merkt hier dus niets van. Zodra alle data is overgezet, mag je gaan testen. Wanneer alles goed werkt en je helemaal tevreden bent, plannen we de overgang naar het nieuwe systeem.

Vragen die vaak gesteld worden

De online werkplek is de meest beveiligde manier van werken. Met behulp van een beveiligde VPN-verbinding zorgen wij voor een betrouwbare omgeving.

Ja, onze diensten monitoren wij 24/7 via ons zelf ontwikkelde monitoringsysteem. Tevens kunnen wij op afstand het netwerk controleren en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Op deze manier zorgen wij voor een betrouwbaar ICT infrastructuur, zonder dat je er iets van merkt.

Dit is voor iedereen verschillend. In overleg kijken we altijd hoeveel ruimte je nodig hebt. Er is ook altijd ruimte om nog uit te breiden of in te krimpen in je opslagruimte.

Ja, dit is zeker mogelijk. Door ons word je volledige online werkplek ingericht met de benodigde programma's en databases. Dit doen we altijd in goed overleg met jouw en de software-ontwikkelaar.

De online werkplek is een maandelijkse dienst en dus ook maandelijks aan te passen. Komt er iemand bij of gaat er iemand weg, regelen we dit. Zo houdt je grip op de kosten.

Telefoonnummer 076-2600044 Mail ons info@itcoms.nl Schrijf je in voor de nieuwsbrief
 • Referentie ITCOMS - Cisco
 • Referentie ITCOMS - Broadsoft
 • Referentie ITCOMS - Microsoft 365
 • Referentie ITCOMS - Dell
 • Acronis
 • Referentie ITCOMS - T-mobile
 • Referentie ITCOMS - DrayTek
 • Referentie ITCOMS - Jabra
 • Referentie ITCOMS - Microsoft 365
 • Referentie ITCOMS - Fortinet
 • Referentie ITCOMS - Gigaset
 • Referentie ITCOMS - KPN
 • Referentie ITCOMS - Yealink
 • Teamviewer - ITCOMS Roosendaaal