Hoe kies je een ICT partner? Vind een geschikt ICT bedrijf met deze tips.

Hoe kies je een ICT partner?

ITCOMS als ICT partner

Je hebt er maar één nodig: een ICT partner die jou het specialistische werk uit handen neemt. Wel is het van belang is dat je kiest voor een bedrijf dat je blind kunt vertrouwen. Je zoekt een partnership, een samenwerking met een ICT bedrijf, dat bereid is om voor jou een veilige werkomgeving te verzorgen. Maar hoe kies je het ICT bedrijf dat bij jou past?

 

Wat de reden ook is, het veranderen van ICT bedrijf kan een spannende stap zijn. Je gaat met een nieuwe partij in zee en moet de samenwerking nog gaan ervaren. Daarbij vormt ICT vandaag de dag het hart van je organisatie. Dan is het fijn dat je erop kunt vertrouwen dat dit in goede handen is. Om de juiste partij te kiezen, hebben we hieronder een aantal tips voor je op een rij gezet. Dit stelt jou in staat de juiste keuze te maken voor een nieuwe samenwerkingspartner.

 

Bepaal de verwachtingen van je ICT partner

Het allerbelangrijkste is om te bepalen waar jij behoefte aan hebt. Zoek je een ICT partij die alles voor jou uit handen neemt? Wat mag het kosten? Ben je op zoek naar een innovatieve manier van werken, bijvoorbeeld volledig in de cloud, of blijf je liever zoveel mogelijk werken op de huidige manier? Het zijn vragen die je gaan helpen om van een longlist een shortlist te maken. De meeste ICT bedrijven hebben op hun website de specialisaties uitgeschreven. Zo ontdek je bij ons dat we een focus en specialisatie hebben in online werken, met Microsoft 365 en online servers.

 

ICT partner met specialistische kennis

De basisprincipes van ICT zijn hetzelfde en toch heeft iedere branche zijn eigen bijzonderheden. Natuurlijk is veiligheid voor iedereen belangrijk, maar voor een advocaat zal dit zwaarder wegen dan voor een aannemer. Het kan je helpen om bij je toekomstige ICT partij te vragen naar de ervaring en kennis in jouw branche. Als ze de branche kennen, weten ze ook wat voor jou belangrijk is.

 

Proactieve ICT partner versus een reactieve ICT partner

Iedere dag komen er nieuwe functionaliteiten bij in programma’s zoals Teams, Outlook en OneDrive. Ook wanneer je op een server werkt, heb je te maken met updates die op regelmatige basis uitgevoerd dienen worden. Anders loop je het risico niet goed beveiligd te zijn. Kies je voor een proactieve ICT partner, dan kun je ervan uitgaan dat zij alles up-to-date houden. Zij monitoren alle apparaten en weten precies wanneer er iets niet goed is ingericht. Daardoor kunnen ze snel handelen en het probleem soms zelfs al oplossen voordat de gebruiker er erg in heeft. Kies je voor een reactieve ICT partner, dan loop je in de praktijk vaker tegen problemen aan. Dit is niet per se slecht, maar wel een keuze waarmee het goed is om rekening te houden.

 

Grootte en type organisatie

Je hebt ICT bedrijven in alle soorten en maten. Over het algemeen ervaar je bij kleinere organisaties kortere lijntjes dan bij grotere organisaties. De grootte doet echter niets af aan de professionaliteit en daadkracht van het bedrijf. De meeste ICT bedrijven zijn Managed Service Provider (MSP). Dit houdt in dat ze diensten van bijvoorbeeld Microsoft doorverkopen. De applicatie zelf en de server waarop deze dienst draait worden door Microsoft en haar engineers onderhouden. De ICT partij waarvoor jij kiest draagt enkel zorg voor de inrichting van de omgeving en het beheer ervan. Hierdoor maakt het voor puur het product Microsoft niet uit waar je die koopt. Hoe de omgeving is ingericht, onderhouden en ingezet kan worden voor jouw bedrijf, maakt natuurlijk wel een groot verschil.

 

Er zijn genoeg ICT bedrijven, in alle vormen en maten. Er zit dus ongetwijfeld een geschikte partij voor jou tussen. Mocht je willen weten hoe wij je verder kunnen helpen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Wil je weten of wij een geschikte ICT partner voor jou zijn?

Vul hier je gegevens in, dan nemen we contact met je op.

 • Weten wat wij voor je onderneming kunnen betekenen?

  Wij bellen je graag even hierover!

Telefoonnummer 076-2600044 Mail ons info@itcoms.nl Schrijf je in voor de nieuwsbrief
 • Referentie ITCOMS - Cisco
 • Referentie ITCOMS - Broadsoft
 • Referentie ITCOMS - Microsoft 365
 • Referentie ITCOMS - Dell
 • Acronis
 • Referentie ITCOMS - T-mobile
 • Referentie ITCOMS - DrayTek
 • Referentie ITCOMS - Jabra
 • Referentie ITCOMS - Microsoft 365
 • Referentie ITCOMS - Fortinet
 • Referentie ITCOMS - Gigaset
 • Referentie ITCOMS - KPN
 • Referentie ITCOMS - Yealink
 • Teamviewer - ITCOMS Roosendaaal